2010-10-12 09:06:21• hírek • Szatmár.ro

Petrezselymes leves és cukkinis fasírozott

A mai menü: petrezselymes leves és cukkinis fasírozott. A receptet Benk Anna nevű kedves olvasónk küldte be.

Petrezselymes leves

Hozzávalók 4 személyre :

fél kg karajcsont , 2 sárgarépa, 5-6 petrezselyemgyökér, 1 hagyma,1kanál liszt, 1 pohár tejföl ( 2 dl ), 1-2 kanál citromlé, 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt bors.

Elkészítés:

A csontos húst  hideg vízben tesszük fel főni az egészben hagyott hagymával együtt. Közben megtisztítjuk a zöldséget, amit hosszúkás  ( 5-6 cm ) szeletekre vágunk. Amikor a hús félig megfőtt beletesszük a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Tovább főzzük, amíg a hús és a zöldség is teljesen megpuhul. Az egészben főtt hagymát kidobjuk, a petrezselyemzöldet pedig csokorba kötve most tesszük a fazékba. Sózzuk, borsozzuk. A tejfölből és lisztből habarást készítünk, néhány kanál forró levessel hígítjuk, majd beleöntjük a levesbe, és az egészet összeforraljuk. Ízlés szerint savanyítjuk citromlével. Elkészítési idő kb. 1 óra .

 

 

Cukkini fasírozott

Hozzávalók 4 személyre:

egy közepes nagyságú cukkini,  2 evőkanál liszt, 3 evőkanál prézli, 2 -3 cikk fokhagyma, 2 egész tojás, só, bors, pici szerecsendió reszelék, olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A cukkinit vékonyan lehámozzuk, a magvas részét eltávolítjuk  majd lereszeljük, utána besózzuk. 10 perc múlva kinyomkodjuk kissé a levét, hozzáadjuk a tojásokat, az összetört fokhagymát, a fűszereket, a lisztet, végül pedig a prézlit. Jól összekavarjuk,  egy eléggé lágy masszát kapunk. Evőkanál segítségével szaggatjuk a forró olajba. Mindkét oldalukon jól megpirítjuk. Elkészítési idő 20-25 perc.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: